пʼятницю, 24 серпня 2012 р.

Я знову тут!!!

Всім привіт!!! Давненько я сюди не заглядала, а пора вже взяти віника, вимести павутиння із закутків мого блогу і населити його новими жителями:)
Але нові лялечки будуть пізніше, а поки я хотіла зробити невеличкий книжковий огляд. Я вже розповідала, що дуже люблю хороші дитячі книги (навіть мріяла якийсь час бути ілюстратором - може колись - хто зна...) і витягти мене з книгарні без чергової свіженької та запашної книги майже неможливо:)
Ось частина наших з чоловіком  книжкових запасів - надіюсь, з часом це буде не одна висока гірка книг:)

А тепер детальніше про одну з них  - казку Ганса Крістіана Андерсена "Стійкий олов'яний солдатик" з ілюстраціями російського художника Антона Ломаєва. Думаю, цю історію читали всі і немає ніякої  потреби описувати сюжет. Лише скажу, що в дитинстві дуже любила цю казку, мала також хорошу книжечку, ілюстрації якої могла довго роздивлятись, тому дуже зраділа, коли знайшла тепер цю казку з такими ілюстраціями.

 Художник писав, що хотів зобразити тут не стільки самого солдатика, скільки іграшковий, дитячий світ, в якому той жив. І це йому вдалось - дивлячись на цей світлий світ, наповнений любов'ю батьків, дитячою радістю та забавами, мимоволі  забуваєш, що Андерсен розповідає нам все таки дуже сумну історію.  А надзвичайно промальовані деталі,  цікаві композиції, вдалі характери зачаровують нас і  книгу не хочеться випускати з рук. Люблю діставати книги з полички час від часу, просто гортати і знаходити  щоразу щось нове, непомічене раніше. Ця книга саме з таких.



А тепер декілька хороших сканів з книги для кращого враження






Спасибі, що знайшли час переглянути книгу разом зі мною! Обіцяю кожного дня  кожного місяця робити невеличкий огляд улюблених книг. Може комусь пригодяться мої публікації і хтось захоче придбати собі чи дитині хорошу книгу. Буду дуже рада!

П.С. Дуже хотіла подякувати Ані з блогу Deco Toys  за можливість пофотографувати її фотоапаратом. Аня з своєю великої сім'єю  приїджала сюди до родичів в гості і ми просто не могли не зустрітись. Надзвичайно цікаво було побачити Аню "вживу", поспілкуватись з нею, адже вже так давно дружимо блогами. І Аня - добра душа - знаючи, що в мене поламався фотоапарат, дала  мені свій дзеркальний на цілий день . О, я вже з ним відірвалась - нафотографувала і іграшки, і книги, і наш інтер'єр. Відчула себе фотокореспондентом у власній квартирі:)
Аня, ще раз тобі дякую! :)

18 коментарів:

  1. Олічка, ти не одна така книгоманка. Я от постійно кочуюча людина, то поки купую зрідка, бо часті переїзди даються складно з купою додаткових речей :)
    До чого я це все?....А скоро наближається в нас у Львові книжковий форум - тож, запрошую до нашого славного міста, щей побачитися могли б. Я була б цьому дуже рада :))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я знаю про форум - була два роки тому - вражень багато, книг куплено багато - всі гроші віддала:) Не знаю чи буду, а як надумаю - обов'язково напишу тобі :)

      Видалити
  2. Оля, класно как! Словно в сказку попадаешь! Иллюстрации красивые, я сама люблю всякие детальки рассматривать, погружаться в образ книги. В детстве могла часами рассматривать такие картинки и представлять как хожу по этим улочкам, заглядываю в окна...
    Обязательно пиши еще про книги! Интересно!
    P.S: Очень рада была внести свою скромную лепту в твое творчество:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, Аня, я теж люблю мандрувати цими вигаданими містами, країнами та вулицями. А улюблені книги з дитинства - назавжди лишаються в пам'яті. Деякі збереглись - часом переглядаю і тоді якось так щемко на душі, і сумно - що часу не вернути, і радісно - що були такі добрі книги в мому дитинстві.

      Видалити
  3. люблю такие книги - с хорошими иллюстрациями. лежит это издание в корзине интернет-магазина. еще рано моим малышам читать ее

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Может и рано, но как только детки подростут - покупайте, не задумывайтесь:)

      Видалити
  4. Чудова гірка з книжок. Іноді доречі дуже важко знайти гарно ілюстровану книжку для дитини. Я нещодавно шукала для племінниці Барто та Чуковського. Прийшлось оббігати всі магазини в місті. Оля, а у Франковську який магазин книжковий тобі найбільше подобається?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. У Франківську мені подобається книгарня "Є" - тут можна розслабитись, посидіти, почитати книгу, яка сподобалась і ніхто на тебе нависати не буде. А ще люблю купувати книги у Львові при нагоді - там є такий хороший книжковий, де й ціни нижчі, ніж у нас.

      Видалити
  5. Гарна купа книжечок! Бачу рідні "гранівські" навіть))
    А ілюстраціі книжки Андерсена дійсно неперевершені!
    Вважаю, що для дитячої книжки - ілюстрації відвіграють дуже значну роль. Я, наприклад, в дитинстві просто не хотіла читати деякі книжки через погані відлякуючі картинки. Тепер звісно розумію, що це просто смішно, але спостерігаючи за малявками зараз бачу ту ж саму реакцію)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, у дитячій книзі вдалі ілюстрації - це мабуть 80% успіху книги. Я теж в дитинстві не дуже любила читати книги "без малюнків":)
      Люблю видавництво Грані-Т, в них такі гарні дитячі серії - і прози, і поезії.

      Видалити
  6. А що я маю робити з горою неілюстрованої "серйозної " літератури? Переписати на кота чи тримати для внуків (як раритет ) ?

    ВідповістиВидалити
  7. Оля,ну ничего себе,сколько у вас детских книг!!!!! А где покупаете?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, книжок вже трохи назбиралось:) Купуєм переважно в нас у книгарні "Є" на стометрівці, або у Львові.

      Видалити
  8. Оля, просто чудесно, что ты написала о книгах. Фото горки просто потрясающее. Книга замечательная, яркая, увлекательная — такую каждый ребенок захочет. Сама я сказки Андерсена очень люблю и у меня есть две книги с иллюстрациями Ники Гольц, и одна (полное собрание сказок) с чудесными гравюрами - обожаю ее. Вот в сетнябре поеду по делам в Киев и обязательно куплю себе что-то новенькое. Жду продолжения.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, я теж дуже люблю Андерсена і це не єдина його казка у нас - пізніше можна буде зробити ще огляд. А Ніки Гольц я хотіла би напевне "Маленький принц" Екзюпері купити - цікава книга.

      Видалити