неділю, 30 вересня 2012 р.

OLD BEAR collection

Продовжую сьогодні огляд книжечок з моєї колекції. Далі у нас чудові дитячі книги з ілюстраціями англійської художниці Jane Hissey. Признаюсь чесно - випадково знайшла їх на секонді і не змогла пройти повз:) Адже вже давно ці чудові ілюстрації  з ведмедиками  та іншими іграшковими звірятками були записані в мене на компі і я навіть ніколи не змогла б подумати, що знайду їх у нас  - в Івано-Франківську. Ведмедик  на цьому фото також, до речі - чисто випадкова знахідка:) Він такий хороший, трішки сумний, вже  потертий часом, зі своєю історією, що я просто  взяла його в руки і не змогла вже нікому віддати.
Jane Hissey народилась 1952 року в Норвічі. Дизайн та ілюстрацію вивчала в Брайтоні, пізніше викладала живопис в коледжі. Після народження своєї  першої дитини,  вона пішла з  коледжу і зайнялась малюванням  для себя , героєм її ілюстрацій був старенький потертий іграшковий ведмедик.  Пізніше її роботи помітили видавці дитячих книг і  в 1988 році  вийшла перша  книга Jane Hissey під назвою «Old Bear». Далі в ілюстраціях  Jane з'явились нові герої, прототипами яких були її  власні іграшки. Тепер книги  Jane Hissey публікуються по всьому світу та знайшли тисячі прихильників, а сама ілюстраторка  живе в Східному Суссексі з чоловіком та трьома дітьми.
 А тут сама художниця за роботою, а також ще декілька ілюстрацій з нету для повнішої картини.


Всі ці історії такі кумедні, добрі та смішні і хоча моє знання  англійської доволі скромне, але прочитати ці книжечки я все ж подужала:)
Рада, що ви переглянули зі мною ці добрі та душевні ілюстрації! Далі буде:)

11 коментарів:

  1. Оля,супер находка!!!! А где у нас такой секонд классный?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, якщо я знаходжу щось цікаве, то обов'язково постараюсь це придбати. А знайшла я ці книжечки в Єврошопі на Новгородській :)

      Видалити
  2. Я і не думала, що на секонді можна таку красу знайти!
    Ілюстрації дуже теплі і приємні. Я завжди на книжкових ярмарках зависаю біля стендів з дитячою літературою і розглядаю малюнки)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, я була дуже вражена, коли побачила їх там, бо і не думала, що колись зможу мати саме ці чудові книжечки.

      Видалити
  3. Оля, я просто в осадок выпала. Такое сокровище и в секонде? Вот люди варвары, как можно такое выбрасывать, не понимаю. Хотя если бы не этот непонятный поступок какого-то невежи, то у тебя не было бы сейчас такого чуда. Честно говоря, даже завидую (ну, так, по хорошему, как книгоман книгоману), такого в простом магазине не купишь. Наверное, листать их одно удовольствие.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я також думала - чому люди віддали ці книги? Напевне для них вони не були особливою цінністю, але зате вони тепер у мене! І це плюс:)
      Я ще знайшла там дитячу книгу з 1915(!) року англійською мовою і дві книжечки з ілюстраціями Беатрікс Поттер -цілий скарб!!! Колись покажу:)

      Видалити
    2. О Поттер, это вообще здорово! Надо же какой чудесный магазин оказался.

      Видалити
  4. Олечка, милейшие иллюстрации!!! Так хочется каждого этого плюшевого зверька обнять, поиграться с ним, выслушать его историю...такие они все дружные, живут в своем нарисованном мире...чудесные просто! Поздравляю тебя с классной покупкой!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, вони справді такі чудові, теплі, добрі та наївні. Звісно не лише ілюстрації, а й самі історії. Треба було бачити, як ми з чоловіком, дорослі 25-и річні, намагаємся прочитати дитячу книжечку англійською:) Було весело:)

      Видалити
  5. taki dywevni medveduku:)i zrazy sobi dymau, skilku dobrou mae bytu v toi zhino4ka, 9ka robut ilystracii, no ne? :)
    9k to dobre, wo e secondu i mozhna poselutu sobi DOBRO vdoma :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я теж думаю, що ілюстраторка дуже хороша людина і ділиться свої добром з читачами її книг:) Ну а я радію можливості знаходити різні неймовірні речі і селити їх в себе вдома:)

      Видалити